Bel voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak

0546 - 33 96 62

Hoe gaat dat
in z'n werk?

1

Contact opnemen en een afspraak maken.

U neemt contact met ons op. Dat kan op verschillende manieren. Via de telefoon, mail, contactgegevens versturen via onze website, Whatsapp of via Facebook.

Als wij niet in staat zijn om direct te reageren laat dan een boodschap achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

De afspraak kan in de meeste gevallen binnen een week gemaakt worden. Wanneer u alleen woont is het wenselijk iemand bij de afspraak aanwezig te laten zijn. Er komt nogal wat informatie op u af en twee horen er meer dan één.

Neem contact met ons op
2

Op de afgesproken tijd komen wij met ons apparatuur en brillen bij u.

Wij beginnen altijd met een uitgebreid intakegesprek. In dit gesprek bespreken we de problemen die u ervaart met het zien. Wij zullen u vragen naar uw gezondheid, medische geschiedenis en of er oogziektes in de familie voorkomen. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de problemen die u met uw zicht ervaart.

Als u brildragend bent dan meten wij nu de brillenglazen van uw huidige bril. Op deze manier kunnen wij zien wat uw huidige brilsterkte is en welke brillenglazen u nu draagt.

Wij meten nu de druk op uw ogen om te kijken of er niet teveel spanning op uw ogen staat. Het resultaat is direct zichtbaar en zullen wij met u bespreken.

Met de computer meten wij nu globaal de sterkte van uw ogen. Wij krijgen hierdoor een goede indruk van de mogelijke sterkte verandering.

"Het voortraject duurt gemiddeld 10 minuten. De uitgebreide oogmeting duurt ongeveer een half uur"

3

De uitgebreide oogmeting.

Voor de uitgebreide oogmeting gebruiken wij een Ipad op minimaal twee meter. Deze kan overal worden neergezet.

a.

Wij vragen u nu de regels te lezen met uw huidige bril. Zo bepalen we hoeveel u ziet met uw huidige bril. De uitkomst wordt in procenten berekend. Stel u ziet met uw huidige bril 50% en met brillenglazen kunnen we dit niet verbeteren, dan is er vaak iets anders aan de hand. Denk bijvoorbeeld aan staar op de ogen. Kunnen wij het zicht wel verbeteren, dan ziet u ook direct resultaat.

b.

We plaatsen nu een lichtgewicht pasbril met uw brilsterkte op uw neus en stellen deze op uw gezicht af. Bent u nog niet brildragend, dan beginnen we uiteraard zonder pasglazen.

c.

Wij meten eerst het rechteroog, dan het linkeroog en dan laten we u met beide ogen kijken. De laatste controles worden gedaan.

d.

Afhankelijk van uw leeftijd wordt nu een leestest uitgevoerd. Doordat we meten in uw eigen omgeving kunnen wij direct zien wat uw natuurlijke leeshouding is.

e.

Uw meetresultaten zijn nu bekend en zullen wij met u bespreken.

f.

Als uit de meting gebleken is dat nieuwe brillenglazen een beter beeld geven, dan adviseren wij u nu over nieuwe brillenglazen.

4

Een nieuwe bril.

U heeft bij ons keuze uit een assortiment van ruim 200 monturen.

Als u een keuze gemaakt heeft, dan zullen wij het totaalbedrag met u bespreken en de declaratie voor uw zorgverzekering indienen. De brilvergoeding wordt door uw zorgverzekeraar op uw eigen rekening gestort.

Gemiddeld duurt het ongeveer twee weken voordat uw bril klaar is. Dan nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor het afleveren van uw nieuwe bril. U draagt uw nieuwe bril dan ongeveer tussen de twee en drie weken na aanschaf.

Wij komen uw nieuwe bril brengen op de gemaakte afspraak. Uw bril wordt nu afgesteld op uw gezicht. Wij zullen u een stukje in de verte laten kijken en een stukje laten lezen om te laten zien dat uw glazen voldoen aan de verwachting. De bril wordt geleverd in een blik met brillenkoker, microvezeldoekje en brilspray. De rekening kan nu met pin worden voldaan, of volgens afspraak binnen een week worden overgemaakt.

Als blijkt dat de bril niet meer comfortabel zit of kleine reparaties in de toekomst nodig zijn, dan komen wij kosteloos weer bij u langs.

"U bent bij ons verzekerd van goede zorg en nazorg"

Glazen voor veraf óf voor lezen

Standaard 1.5

Dun geslepen 1.6

Extra dun geslepen 1.67

Het aller dunst geslepen 1.74

€100,- per paar

€150,- per paar

€200,- per paar

€350,- per paar

Glazen voor veraf én voor lezen

Basispakket

Middenpakket

Toppakket

€350,- per paar

€550,- per paar

€750,- per paar

.

Glazen voor vooraf óf voor lezen

Standaard 1.5

Dun geslepen 1.6

Extra dun geslepen 1.67

Het aller dunst geslepen 1.74

€100,- per paar

€150,- per paar

€200,- per paar

€350,- per paar

Glazen voor vooraf én voor lezen

Basispakket

Middenpakket

Toppakket

€350,- per paar

€550,- per paar

€750,- per paar

Wij leveren al onze kwaliteitsglazen standaard met een
krasbestendige laag en kwalitatief hoogwaardige ontspiegeling.

Onze
Monturen

Onze Monturen

Onze monturencollectie start vanaf €75,-
Wij werken met bijna alle erkende leveranciers samen en kunnen meestal leveren wat u wilt. Als u bijvoorbeeld brillenglazen van een bepaald merk gewend bent, en deze bevallen u goed, dan kunnen wij deze in de meeste gevallen ook voor u leveren.

Wij zijn een NUVO erkend optiekbedrijf. De NUVO stelt in het belang van de consument kwaliteitseisen aan haar leden. Kies altijd voor een NUVO erkend optiekbedrijf. Kijk voor het NUVO keurmerk op www.nuvo-keurmerk.nl

Wij zijn een NUVO erkend optiekbedrijf. De NUVO stelt in het belang van de consument kwaliteitseisen aan haar leden. Kies altijd voor een NUVO erkend optiekbedrijf. Kijk voor het NUVO keurmerk op www.nuvo-keurmerk.nl