Bel voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak

0546 - 33 96 62

Wilt u een
afspraak maken?

Wij zijn niet gebonden aan winkeltijden. Wilt u een afspraak op een avond, vroeg in de ochtend of liever in het weekend? Bij ons is alles mogelijk!

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht

Contactgegevens

Twentse Mobiele Opticien

Bongerd 8
7607 ML Almelo

0546 - 33 96 62

info@twentsemobieleopticien.nl

Over mij

Als jong meisje droeg ik een bril met een hoge min-sterkte. Dit zorgde ervoor dat ik al vroeg vertrouwd raakte met meerdere facetten van de oogzorg. Elke keer als ik een nieuwe bril kreeg, was ik diep onder de indruk van mijn nieuwe wereld. Ik wist het zeker. Ik wilde opticien worden! En dat werd ik ook.

Sinds ik vijf jaar geleden voor mijzelf begon als Twentse Mobiele Opticien kreeg mijn vak een nog diepere betekenis. Mijn doelgroep bestaat veelal uit senioren met een twentse mentaliteit. Een generatie die geleerd heeft niet te zeuren. "Is vanzelf gekomen, gaat vanzelf weer weg."

Juist deze doelgroep is ontzettend kwetsbaar voor valpartijen en depressies. Als je door slecht zicht niet meer mee kan doen aan activiteiten en niet meer kan lezen, of de televisie niet meer kan zien, wordt de leefwereld heel klein. Een oogmeting biedt uitkomst. Oogproblemen worden herkent en dankzij de samenwerking die wij hebben met verschillende specialisaties is er veelal een oplossing voor visuele problemen. Dat kan zijn door een nieuwe bril, betere verlichting of hulpmiddelen.

Zo werd ik eens gebeld door een dochter. Haar moeder leed aan Alzheimer. Sinds een aantal maanden had moeder nergens meer zin in. Moeder gebruikte inmiddels medicatie tegen depressie. De dochter herinnerde zich dat moeder vroeger altijd een bril had gedragen en vroeg mij of ik haar moeder de ogen wilde meten.

Toen ik begon met de meting bleek mevrouw een gezichtsvermogen te hebben van nog geen 10%. Na de meting 80%. Een hele wereld ging voor mevrouw open en ze doet weer actief mee. Diep dankbaar ben ik op zulke momenten dat ik dit "werk" mag doen.

Helaas staat dit verhaal niet op zichzelf en daarom zet ik mijn kennis en ervaring in om aandacht te vragen voor het tijdig signaleren van oogproblemen. Dit doe ik onder andere door het geven van gastlessen aan studenten van de ROC's van Twente en het geven van voorlichting aan kwetsbare doelgroepen en begeleiders.

Stephanie Kremer

De Twentse Mobiele Opticien is aangesloten
bij de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven.